Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Δυναμική παρέμβαση της ΕΚΤ για την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη - Μειώστε τους μισθούς, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα



Νέα δυναμική παρέμβαση πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναφορικά με την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, καλώντας για δομικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, με σκοπό την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας.
Σε έκθεσή της με τίτλο "Οι αγορές εργασίας στην ευρωζώνη και η κρίση", η ΕΚΤ σημειώνει ότι η αδυναμία καθοδικής αναθεώρηση των μισθών αποτελεί εμπόδιο στην ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας, ιδίως στις χώρες της ευρωζώνης, οι οποίες είχαν συσσωρεύσει εξωτερικές αδυναμίες πριν από την κρίση.

"Παρουσία της υψηλής ανεργίας, μια ευμετάβολη προσέγγιση στο θέμα των μισθών θα πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα", σημειώνει η ΕΚΤ και προσθέτει ότι "οι δομικές επι των εργασιακών μεταρρυθμίσεις είναι υψίστης σημασίας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την μείωση της ανεργίας  και τη μείωση των κινδύνων επί της ανάπτυξης".
Η ΕΚΤ θέτει ως μιας από τις σοβαρότερες προκλήσεις για την ευρωζώνη την αύξουσα διάσταση μεταξύ των χωρών της επί της αγοράς εργασίας. "Πράγματι, η αναντιστοιχία μεταξύ των χαρακτηριστικών των εργαζομένων και των απαιτήσεων των επαγγελμάτων αποτελεί φλέγον ζήτημα σε μια σειρά από κράτη-μέλη της νομισματικής ένωσης", καταλήγει η ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου