Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: 60.000 Εγγλέζοι χάνουν 190 εκατομμύρια. Οι Ρώσοι καταθέτες χάνουν 1,7 δις ευρώ


Η βρετανική εφημερίδα “Daily Mail” φιλοξενεί στην ηλεκτρονική της έκδοση τις ιστορίες  Βρετανών, οι οποίοι περιγράφουν οργισμένοι την περιπέτειά τους, καθώς οι περισσότεροι είναι συνταξιούχοι που είχαν καταθέσει τα χρήματά τους στην Κύπρο. Οι συνολικές καταθέσεις των Βρετανών στην Κύπρο, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ανέρχονται σε 1,9 δισ. ευρώ και οι συνολικές απώλειες ενδέχεται να φτάσουν τα 190 εκατ. ευρώ. 

Η Σίρλεϊ Μπρούκς με καταγωγή από το Μάντσεστερ, μιλώντας στην “Daily Mail”, αναφέρει πως είναι οργισμένη, καθώς από τα λεφτά που είχε συγκεντρώσει για τα γεράματά της, θα χάσει περίπου 18.000 ευρώ. “Δεν νομίζω πως πρέπει να τα πληρώσουν αυτά τα λεφτά οι άνθρωποι που δεν ευθύνονται για την κρίση” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ένας ακόμα Βρετανός, ο Γκράχαμ Σμιθ από το Νταντί, που μετακόμισε στην Κύπρο πριν από πέντε χρόνια και θα χάσει περίπου 2.000 ευρώ, δηλώνει πως οι Βρετανοί θα έπρεπε να εξαιρεθούν από την έκτακτη εισφορά, καθώς όχι μόνο δεν συνέβαλαν στην κρίση, αλλά, αντίθετα, βοήθησαν την κυπριακή οικονομία

Στα 18,3 δισ. δολάρια, 17 δις ευρώ περίπου,  υπολογίζονται οι ρωσικές καταθέσεις στην Κύπρο σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RT.  Το κόστος που θα έχει το «κούρεμα» για τους Ρώσους πολίτες εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 2 δισ. δολάρια, 1,7 δις ευρώ.

Πηγή http://www.bankwars.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου