Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ MONDE O Γάλλος ΥΠΟΙΚ Μοσκοβισί...λαγοκοιμήθηκε στο Eurogroup για την Κύπρο

To παρασκήνιο των δραματικών συνεδριάσεων του Eurogroup για την Κύπρο, παρουσιάζει σε εκτενές της αφιέρωμα με τίτλο «Κύπρος: καταραμένη Αφροδίτη» η γαλλική εφημερίδα Le Monde, στο οποίο αποκαλύπτει μεταξύ άλλων, ότι ο Γάλλος υπουργός οικονομικών πήρε έναν υπνάκο, μετά τις πίτσες που παρήγγειλαν οι συνάδελφοί του.
O Γάλλος ΥΠΟΙΚ Μοσκοβισί...λαγοκοιμήθηκε στο Eurogroup για την Κύπρο
Είναι Κυριακή, 24 Μαρτίου. Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόφγκανγκ Σόιμπλε περπατά με νευρικότητα εξαιτίας της καθυστέρησης που σημειώνεται στην έναρξη της συνεδρίασης. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ανεβάζει μηνύματα στο twitter για να απαντήσει στις επιθέσεις που δέχεται από τον αριστερό πολιτικό Ζαν Λυκ Μελανσόν, που τον είχε χαρακτηρίσει «ένα από τα 17 καθάρματα» της ευρωζώνης.
Οι συνάδελφοί του έχουν παραγγείλει πίτσα με τέσσερα τυριά για να γλιτώσουν τα «διαβόητα σάντουιτς» του Eurogroup.


Οι πραγματικές διαπραγματεύσεις γίνονται αλλού, χωρίς τους υπουργούς οικονομικών. Μεταξύ της τρόικας και της κυπριακής προεδρίας, υπό την ηγεσία του προέδρου του ευρωπαϊκού συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι…
Ο Νίκος Αναστασιάδης δείχνει ανυποχώρητος. Συνεχίζονται οι επαφές, τα τετ-α-τετ. Ο Μοσκοβισί ειδοποιεί τον Φρανσουά Ολάντ ότι η κατάσταση παίρνει επικίνδυνη τροπή.
Γύρω στις 12.30 το βράδυ, καθένας με την σειρά παίρνει το λόγο. Περνούν μια-δυο ώρες. Ο Μοσκοβισί λαγοκοιμάται. Οι υπόλοιποι κρυφογελάνε. «Καταλαβαίνω γιατί δεν ακούμε την Γαλλία» σχολιάζει με νόημα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Τρεις ώρες μετά, το τελικό κείμενο είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου