Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Νετανιάχου: Αποφασισμένος να αποτρέψει την πώληση ρωσικών S-300 στη Συρία

«Aπόλυτα αποφασισμένος» να αποτρέψει την πώληση ρωσικών πυραύλων στη Συρία, είναι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένγιαμιν Νετανιάχου όπως υποστήριξε μέλος του υπουργικού συμβουλίου στην κρατική ραδιοφωνία. Ο Νετανιάχου πρόκειται σύντομα να μεταβεί στη Μόσχα. Βλαντιμίρ Πούτιν και Μπένγιαμιν Νετανιάχου
Η πιθανή προμήθεια ρωσικών πυραύλων τύπου S-300 στη Συρία «μας ανησυχία σε μεγάλο βαθμό κι ο πρωθυπουργός είναι απολύτως αποφασισμένος να μην υπογραφεί το συμβόλαιο αυτό», δήλωσε ο υπουργός Υδάτων και Ενεργείας Σιλβάν Σαλόμ.


«Μία τέτοια προμήθεια προς τη Συρία θα μετέβαλλε την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή και τα όπλα αυτά θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια της Χεζμπολάχ», της ισλαμιστικής οργάνωσης στον Λίβανο που υποστηρίζει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και την κυβέρνηση του Ιράν, επέμεινε ο Σαλόμ.

Εάν η Συρία αποκτήσει αυτούς τους πυραύλους, «η δράση των χωρών που επιθυμούν μία αλλαγή στη Συρία θα καταστεί ακόμη πιο δυσχερής», πρόσθεσε.

Το Σάββατο το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως ο Νετανιάχου θα μεταβεί λίαν συντόμως στη Ρωσία για συνομιλίες με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, χωρίς όμως να προσδιορίζει την ακριβή ημερομηνία του ταξιδίου του.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/231811/netaniahou-apofasismenos-na-apotrepsei-tin-polisi-rosikon-s-300-sti-suria/#ixzz2T53EyoKQ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου