Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Πρόταση Β. Κορέας για υψηλού επιπέδου συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Η Βόρεια Κορέα προτείνει υψηλού επιπέδου συνομιλίες με τις ΗΠΑ για «την άμβλυνση των εντάσεων στην κορεάτικη χερσόνησο», σύμφωνα με δήλωση της κρατικής υπηρεσίας ενημέρωσης.
«Τα θέμα που μπορούν να συζητηθούν περιλαμβάνουν χαλάρωση της στρατιωτικής έντασης, μετατρέποντας μια συνθήκη ανακωχής σε συνθήκη ειρήνης, το πυρηνικό πρόγραμμα και άλλα», υποστήριξε η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βόρειας Κορέας. Παράλληλα, επέμεινε οι Αμερικανοί αξιωματούχοι να μην θέσουν τυχόν προϋποθέσεις για τις συνομιλίες.

«Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία και να δουν θετικά το αποφασιστικό μας βήμα και την καλή μας πρόθεση», σημειώνει η Βόρεια Κορέα.

Για πολλά χρόνια, η Βόρεια Κορέα ήταν σε αντιπαράθεση με τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, για τους πυραύλους και τα πυρηνικά προγράμματα. Το αν η προσφορά της Πιονγιάνγκ θα γίνει αποδεκτή και υπό ποιους όρους αναμένεται να φανεί άμεσα.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Τρίτη ακυρώθηκε η έναρξη συνομιλιών που είχε προγραμματιστεί ανάμεσα σε Βόρεια και Νότια Κορέα.

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου